Tehnica vitraliului aplicat.
In aceasta tehnica toate materialele (plumb, folie, culoare, sticla, cristale fatetate) sunt aplicate pe sticla. Tehnica prezinta avantaje majore deoarece se poate realiza intr-o multitudine de modele, ceea ce la vitraliile clasice nu se poate. Alt avantaj ar fi acela ca vitraliul este construit dintr-o singura bucata, astfel se asigura o protectie mai mare la socurile mecanice, iar folia asigura si o protectie in proportie de 90% la radiatia UV.
Tehnica sticlei pictate
Tehnica prezinta o alternativa mult mai artistica, realizandu-se prin culori rezistente la apa, temperatura si radiatii UV. Practic in locul firului de plumb se v-a trasa un fir de culoare neagra sau aurie, oferind un efect cu totul deosebit, iar in locul foliei colorate se vor asterne pe sticla petele de culoare.
Tehnica vitraliului in cristale
O data cu revolutionarea tehnicilor de realizare a vitraliilor, s-a incercat aducerea unui plus de imagine acestora prin atasarea diferitelor ornamente. Cum cel mai select si traditional ornament a ramas totusi sticla, aceasta a fost redusa la motivul cristalelor fatetate si lipirea acestora pe foaia de sticla, oferind un efect cu totul deosebit prin modificarea stralucirii si a culorii acestuia. Combinatiile sunt la fel de vaste si practic infinite ca si la Tehnica vitraliului aplicat.